Shrnutí 31. ročník

30.04.2017 10:38

Když se ráno před Memoriálem začali sjíždět hráči ze všech pozvaných týmů, fotbalisté Zlonic se dali snadno poznat podle toho, že přivezli putovní pohár, který loni vyhráli. A když se pak všichni rozjížděli zpátky domů, fotbalisté Zlonic se dali snadno poznat podle toho, že si putovní pohár zase odváželi.

Je to neuvěřitelné, ale Zlonice vyhrály Memoriál Josefa a Zdeňka Hlaváčkových už potřetí za sebou, čímž dovršily memoriálový hattrick. Jako druhé skončilo mužstvo Domoušic, které se tímto stává „skokanem roku“, když se z loňského šestého místa posunulo na stříbrnou příčku. Třetí, bronzoví, skončili fotbalisté Ročova, stejně jako v roce 2015. Na stejné, čtvrté pozici, skončili i hráči z Měcholup. Páté a šesté místo obsadili nováčci turnaje mužstvo z Řevničova a Slvětína.

Mezi jednotlivci pak exceloval Jakub Veselý ze Slavětína jako nejlepší střelec, Tomáš Houf z Ročova jako nejlepší hráč a Tomáš Kopecký ze Zlonic jako nejlepší brankář. Všichni tři vyhlášení hráči si odnesli značkové hodinky Wenger v celkové hodnotě 15 tisíc korun. Cenu fair play vyhrál tým Řevničova. Celkem bylo vstřeleno 31 gólů.

Jak už je na tomto turnaji dobrým zvykem, připravili jsme pro vás bohatý denní i večerní program, kterým nás opět provázel Jaroslav Hašek. Větší děti si zahrály fotbal, menší nám zatančily v kostýmech Maxipsa Fíka. Všichni si pak mohli malovat a kreslit v tvořivém stánku nebo si nově zajezdit na koni, čehož využily nejenom děti, ale i někteří dospělí. Proběhla i tradiční soutěž v kopání penalt. Novinkou letošního ročníku bylo vystoupení Hula hoop neboli tanec s obručí. Základní triky se mohli na hodinovém workshopu naučit i zájemci z řad diváků. 

Večer nám hrála kapela Rabaka Elán Revival, která se už loni moc líbila. Samozřejmě jsme připravili i oblíbenou tombolu, ve které bylo neuvěřitelných 280 cen. Mezi ty hodnotnější patřily chytré telefony, tablety, vouchery, sele nebo kosmetické balíčky. Po desáté hodině oblohu prozářil nádherný ohňostroj, který je rok od roku lepší.

Doufáme, že program byl pro všechny natolik zajímavý, že slíbené vystoupení agility, které se nakonec nekonalo, zas tak moc nechybělo. Všem, kteří se na šikovné pejsky těšili, se tímto omlouváme.

Moc děkujeme našim skvělým sponzorům za jejich finanční i věcné dary. Kteří konkrétně to byli, najdete v sekci sponzoři, v pravé části těchto stránek. Veliké díky si zaslouží i rozhodčí, dohlížející na regulérnost všech zápasů. Dále děkujeme všem, kteří se na přípravě a chodu Memoriálu podíleli.

Děkujeme i vám, že jste si našli čas a přijeli se na Memoriál podívat. Snad se vám u nás líbilo. Pokud máte jakékoliv připomínky nebo nápady, napište nám přes kontaktní formulář na tomto webu. Ti, co to letos nestihli, budou mít další šanci v sobotu 29. 7. 2017.

Těšíme se na vás!